MCS Elektrotavler gjør oppkjøp av Powercontrol AS

Del i sosiale medier

MCS Elektrotavler har kjøpt opp Powercontrol AS, en norsk produsent av kapslet elektroteknikk med konstruksjon og produksjon i Drammen. Selskapet omsatte 46 MNOK i 2023 og vil inngå i Elektroklusteret innen Ernströmgruppen.

Powercontrol, som ble grunnlagt i 1996, forsyner ulike bransjer i Norge med apparatskap, el-sentraler og koblingsutstyr for strømfordeling innen lavspenningsområdet. Merkevaren Powercontrol fortsetter, nåværende ledelse forblir som deleiere og alle ansatte vil fortsette å jobbe i selskapet.

Gjennom oppkjøpet forsterker Ernströmgruppen sin satsing på vekst og videre ekspansjon innen elektro i Norge. Vekst i Norge innen kapslet elektroteknikk er strategisk viktig for Ernströmgruppens elektrokluster med tanke på hvor raskt elektrifiseringen går, ikke minst i Norge. «Oppkjøpet er en viktig del i vår fortsatte ambisjon om å bygge den ledende aktøren innen elektro i Norden. Med Powercontrol utvider vi vårt tilbud og vår posisjon i Norge, og får et godt tilskudd av erfaring og kompetanse innen elektro», sier Jonas Kewenter, klusterleder for Elektro hos Ernströmgruppen.

Ernströmgruppen satser sterkt på elektro som område, og har med oppkjøpet av Powercontrol syv selskaper og elleve produksjonssteder fordelt på Norge, Sverige og Litauen. Den totale årlige omsetningen for elektro innen Ernströmgruppen vil nå være ca. 650 MSEK.

«Powercontrol er en av de beste produsentene innen kapslet elektroteknikk i Norge, som vi er utrolig stolte over å få med i vårt team. Potensialet for hvor langt vi sammen kan utvikle oss videre, har blitt mye større for begge selskapene», sier administrerende direktør Stian Aarstad i MCS Elektrotavler AS.

Thomas Pettersen var med å grunnlegge Powercontrol AS i 1996, og han ser frem til nå å bli en del av MCS og Ernströmgruppen. «Powercontrol AS har fått en perfekt eier», sier Thomas Pettersen. «En langsiktig eier som vil være med å utvikle selskapet videre, og vi blir nå en landsdekkende leverandør av alt innen kapslet elektroteknikk.»

Les flere artikler fra nettsiden

MCS Elektrotavler

Fusjon av MCS-selskaper

MCS styrker seg gjennom fusjon Vi i MCS er glade for å kunngjøre en betydelig milepæl i vår virksomhet. For å ruste oss for videre

Vil du vite mer om hva MCS Elektrotavler kan gjøre for din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag

bildet viser bilde av en mann som jobber