– Lærlinger med arbeidslyst har gode muligheter

bildet viser en mann som jobber

Del i sosiale medier

Kim Olav Vikersveen (30) var den aller første lærlingen i MCS Elektrotavler AS. Tretten år senere er det tydelig hvordan bedriften har fått sving på å utdanne tavlebyggere fra tidlig alder.

– Dette er rett og slett en bedrift med mange muligheter for lærlinger og for ansatte. Hos oss skal lærlinger både få solid opplæring og oppfølging under læretiden. I tillegg har de mulighet til å komme med egne ønsker om hva de har lyst til å jobbe med og spesialisere seg i, så forsøker vi å tilrettelegge best mulig for dem, sier Kim Olav, som i dag sitter på salgs- og markedsansvaret i MCS Elektrotavler AS.

Selv startet han i bedriften i 2005. Den gang var han den første og eneste lærlingen i et team på totalt fire personer i MCS Elektrotavler lokalisert på Jaren på Hadeland.

– Et solid springbrett

Kim Olav gikk elektrofag på Gjøvik og Dokka videregående skole. Etter to år på skolebenken var han imidlertid skolelei og ønsket å jobbe mer praktisk. Da passet det fint at MCS Elektrotavler kontaktet skolen han gikk på, som i sin tur spurte om han ville komme på intervju. På dette tidspunktet hadde han aldri hørt om sin fremtidige arbeidsgiver.

– Arbeidsdagene mine som lærling gikk ut på å bygge sikringsskap til industribygg. Jeg likte meg helt fra begynnelsen og jeg fikk etter hvert fagbrevet mitt. Dessuten lærer man mye av å jobbe med flinke fagfolk, forteller Kim Olav.

I dag er det å ta inn lærlinger en naturlig del av virksomheten.

– Ordningen med å ta inn lærlinger fungerer bra. For oss er ikke karakterer nødvendigvis det aller viktigste. Vi ser etter lærlinger som er interessert i å lære og som er interessert i å jobbe med faget. Kommer man inn med gode holdninger og arbeidslyst, har man gode muligheter både internt i bedriften og i andre jobber senere. Slikt sett er denne arbeidsplassen et bra springbrett, fortsetter han.

 

Headhuntet tilbake

Etter lærlingtiden valgte imidlertid Kim Olav selv å forsøke seg på nye utfordringer, også andre steder. Frem til 2012 jobbet han som prosjektkoordinator hos MCS Elektrotavler. Og senere jobbet han som avdelingsleder hos Berggård Amundsen 2012-2016. Mellom de to jobbene fikk han tilbud om å assistere for daglig leder i MCS Elektrotavler en kortere periode, en periode preget av gode resultater med økt omsetning. Det var nok mye av grunnen til at han ble headhuntet tilbake av gamle kolleger når virksomheten skulle utvides.

I dag har Kim Olav arbeidsplass på Biri i Gjøvik i Oppland etter at MCS Elektrotavler etablerte en ny avdeling i 2016. Nå er han også medeier i bedriften.

En bedrift i vekst

MCS Elektrotavler AS har drevet profesjonell tavleproduksjon siden 1998, og har vokst jevnt i takt med en økende etterspørsel i markedet. Etter at eierne bestemte seg for å bli en lærebedrift i 2005, har de samtidig jobbet systematisk og målrettet med å ta inn lærlinger og utdanne kompetente tavlebyggere.

– Et stort marked for våre tjenester har også gitt oss anledning til å ta inn stadig flere lærlinger. Det er vi er fornøyd med, sier Kim Olav.

I MCS Elektrotavler vil lærlinger få bryne seg på oppgaver som hører til den daglige driften, som inkluderer tavleproduksjon, installasjon og oppfølging i form av vedlikehold, utvidelser og omgjøring for en bred og stadig større kundeportefølje.

– Siden jeg begynte som lærling har vi vokst fra å være tre eiere og én lærling til en bedrift med 27 ansatte, hvorav seks er lærlinger. I mellomtiden har vi hatt en del lærlinger inne hos oss, og mange av dem har fortsatt å jobbe hos oss i lang tid etterpå. Det ser vi på som et positivt tegn, avslutter 30-åringen.

Les flere artikler fra nettsiden

MCS Elektrotavler

Påskeegg fra MCS

Vi vil med dette få ønske alle våre kunder og samarbeidspartnere GOD PÅSKE! Håper alle får noen rolige og solfylte dager! Påskeegget fra MCS Elektrotavler,

Vil du vite mer om hva MCS Elektrotavler kan gjøre for din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag

bildet viser bilde av en mann som jobber