bildet er sammensatt av en mann og logo for EcoXpert

Del i sosiale medier

Prosjektkoordinator Alexander Jacobsen og flere av kollegene hans i MCS Elektrotavler AS har vært på kurs for å bli enda grønnere. Tavleprodusenten kan nå henge på EcoXpert partner bak navnet.

-Det handler om hvordan vi kan bruke teknologi til å lage enda smartere elektrotavler, som både kan redusere strømforbruket til kundene våre og som kan være kostnadsbesparende også på andre måter, forteller prosjektkoordinator Jacobsen.

Omfattende kurs

Det er den store, internasjonale leverandøren Schneider Electric som har utviklet det omfattende programmet EcoStruxure. Ifølge leverandøren er dette «Schneider Electrics IoT-aktiverte, åpne og allsidige plug-and-play-arkitektur og -plattform for hjem, bygninger, datasentre, infrastruktur og industrier. Innovasjon på alle nivåer fra Connected Products til Edge Control, samt apper, analyser og tjenester.»

-Det var mye å sette seg inn i, smiler Alexander Jacobsen.

-Det var temmelig omfattende kursing, både teoretisk og praktiske oppfølgingskurs og med avsluttende prøver. Diplom fikk vi også.

bildet viser plansje med effektbrytere
En av mulighetene med EcoXpert er å kommunisere med effektbrytere over IP-nettverk.

Store fordeler

Kurset ble gjennomført i mars i år, og MCS Elektrotavler AS har allerede benyttet seg av den nye teknologien i flere av sine smarte elektrotavler.

-Enkelt forklart handler det om å bruke komponenter som kontinuerlig henter inn viktig informasjon fra systemet. Denne informasjonen kan brukes til å redusere strømforbruket eller til andre kostnadsbesparende tiltak, sier prosjektkoordinator Jacobsen, og forteller at MCS Elektrotavler AS i disse dager avslutter arbeidet med en stor industritavle som har full kontroll på alle effektbrytere.

-Etterspørselen etter smarte elektrotavler er stadig økende. Med de store fordelene slike tavler medfører, er det ingen tvil om at dette er fremtiden.

 

Les flere artikler fra nettsiden

MCS Elektrotavler

Fusjon av MCS-selskaper

MCS styrker seg gjennom fusjon Vi i MCS er glade for å kunngjøre en betydelig milepæl i vår virksomhet. For å ruste oss for videre

Vil du vite mer om hva MCS Elektrotavler kan gjøre for din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag

bildet viser bilde av en mann som jobber